TUVALET GİDERİ AÇMA

Tuvalet tıkanmasının nedenleri arasında en büyük paya sahip olan, şüphesiz tuvaleti veya klozeti kullanan kullanıcılardır. Kullanıcılar bazen umursamadıkları için, bazen de farkında olmadan tuvalet tıkanıklığına sebep olurlar.
Klozete atılan tuvalet kâğıtları bile klozet tıkanmasına sebep olmaktadır. Oysa tuvalet kâğıdının suda erdiğini düşünürüz. Elbette suda eriyen tuvalet kâğıtları vardır ama çoğu tuvalet kâğıdı suda erimez ve tuvalet tıkanıklığına veya klozet tıkanıklığına sebep olur. Küçük çocuklu evlerde, tuvalet veya klozet tıkanması oyuncaklar yüzünden de olabilmektedir. Küçük çocuklar, biz farkında olmadan klozete oyuncak atabilmektedirler. Klozet tıkandı ise, siz farkında olmadan çocukların klozete attığı oyuncaklardan dolayı olabilir.

Klozet tıkandı ise bu sorunun bir diğer nedeni ise pimaş borusunun eğimi olabilir. Pimaş boruları %3 eğimli olmalıdır. Bu oran en ideal eğim miktarıdır. Çünkü bu eğim sayesinde pis su, boru içinde rahatlıkla ilerler ve beraberinde katı cisimleri de ana gider hattına kadar sürükler. Ancak pimaş borusunun eğimi daha az olursa, boru içinde su çok yavaş akar ve tıkanıklığa sebep olur. Pimaş borusunun eğimi fazla olursa, su hızlı akar ve beraberinde sürüklemesi gerektiği katı cisimleri sürükleyemez ve yine tuvalet tıkanıklığına sebep olur.

Tuvalet giderinin eğiminin az ve ya çok olduğunu, firmamız kameralı görüntüleme cihazları ile tespit etmektedir.

Klozet veya tuvalet tıkanmasının bir sebebi de ana gider hattından kaynaklanmaktadır. Ana gider hatlarında meydana gelen tıkanıklıklar, doğrudan klozeti veya tuvaleti etkilemektedir. Çok katlı bir binada oturuyorsanız ve bu binanın en alt katında hatta bodrum katında oturuyorsanız, ana gider tıkanması sonucunda tuvaletinizde veya klozetinizde taşma olayı bile yaşanabilir. 

Ana gider tıkanıklığının nedenlerinden biri de, künk adı verilen borunun çökmesidir. Künk boru dediğimiz borular, betondan yapılan lağım borularıdır. Bu borular belli başlı sebeplerden dolayı çökebilmektedir. Bu çökme sonucunda ana gider tıkanması meydana gelir.

Bir diğer ana gider tıkanıklığının nedeni ise, logar kuyusunun dolmasıdır. Logar kuyusu belli aralıklarla düzenli olarak bakımı yapılmalıdır. Ancak uzun süre logar kuyusunun bakımı yapılmazsa, pislikler yüzünden dolabilmektedir. Bu durum da doğrudan klozeti veya tuvaleti etkilemektedir.

Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Tuvalet tıkanıklığı açmak için, internet sitelerinde birçok yöntem yazmaktadır. Ancak bu yöntemleri uygulamanıza rağmen çoğu zaman işe yaramamaktadır. Bunun nedeni, evde uygulanan klozet açma yöntemlerinin basit tıkanıklıklarda etkili olmasıdır. Basit tıkanıklık dediğimiz olay, tıkanan klozetin borusunda yabancı bir cismin olması ve bu cismin klozetin giriş kısmına yakın olması olayıdır.

BERRAK SU TESİSAT olarak;  robotla klozet açma işlemine başlamadan önce, kameralı görüntüleme cihazı kullanmaktadırlar. Kameralı görüntüleme cihazı, tıkalı tuvalet açma işleminde olmazsa olmaz cihazlardan biridir.

Klozet tıkanıklığı açmak için önce kameralı görüntüleme cihazı ile tıkanan klozetin gider borusu incelenir. İnceleme sırasında, tuvalet tıkanmasına sebep olan durum tespit edilir. Tuvalet veya klozet tıkanıklığına sebep olan yabancı bir cisimse robot cihaz kullanılır. Ancak robot cihaz kullanılmadan önce tuvalet tıkanıklığına sebep olan cismin ne olduğu belirlenir. Çünkü tıkanıklığa sebep olan cismin durumuna göre robot cihazın ucuna aparat takılır. Klozet tıkanıklığı açmak için robot cihazın ucuna parçalayıcı özelliği olan veya çekip çıkarma özelliği olan aparatlar takılır. Bu sayede kesin sonuç elde edilir. Firmamız, tıkalı tuvalet açma işlemini tamamladıktan sonra pimaş borusunu kamera ile tekrar kontrol etmektedir. Bu sayede, gider borusunda olası diğer sorunları da tespit etmektedir. Bugün tuvalet tıkanıklığı açma hizmeti veren birçok firma kameralı görüntüleme cihazı ile kontrol yapmamaktadır. Bu nedenle klozet veya tuvalet tıkanması kısa süre sonra tekrar yaşanabilmektedir. 

Firmamız kameralı görüntüleme cihazı ile yaptığı kontroller sonucunda, pimaş borusunun eğiminin yeterli olup olmadığını, pimaş borusunda çatlak veya kırık olup olmadığını, pimaş borusunda yağlanma olup olmadığını ve pimaş borusunun contasında sorun olup olmadığını tespit etmektedir.